Piráti Libereckého kraje se účastní akce Ukliďme Česko 2017

Piráti Libereckého kraje se účastní akce Ukliďme Česko 2017

V rámci akce Ukliďme svět – Ukliďme Česko 2017 se Česká pirátská strana hrdě hlásí ke koordinovanému útoku na černé skládky všeho druhu a její členové a příznivci se k této akci připojují organizací tohoto a desítek dalších úklidů po celé České republice. Přijďte pomoct i Vy!

Stejně jako v minulých letech se i letos Česká Pirátská strana zapojí 8. dubna do akce Ukliďme svět, ukliďme Česko, tentokrát však v mnohem větším rozsahu než kdy dříve. Úklidu se zúčastní Piráti všech ve všech krajích napříč republikou. Jenom v Libereckém kraji proběhne úklid pod vedením Pirátů hned na třech místech.

V Liberci v Kateřinkách, v Jablonci nad Nisou se bude uklízet na Dobré Vodě, a v Turnově v okolí řeky Jizery.

Piráti se přirozeně zajímají o zkvalitňování veřejného prostoru, ochranu přírody i aktivního zapojení jednotlivců do rozhodování o podobě místa, kde žijí. Nejen proto se chtějí této akce zúčastnit.

"O účasti na této akci jsme vůbec neváhali. Po zkušenosti z úklidu Srnčího Dolu v roce 2015, kde 4 lidi během jednoho odpoledne naplnili odpadky víc něž 15 pytlů a sesbírali přes 30 pohozených pneumatik jsme věděli, že akce podobného rázu mají skutečný dopad." říká předseda Pirátů Libereckého kraje Ondřej Kolek.

Pokud se někdo z Vás rozhodne této iniciativě v Libereckém kraji pomoci, neváhejte a kontaktujte krajskou koordinátorku Pirátské strany Zuzanu Jíchovou na tel. +420 770 113 645, nebo se zapojte prostřednictvím stránek hlavního organizátora a na FB Libereckých pirátů, kde je rozcestník na všechny úklidy v kraji

Pytle a rukavice dostanete na místě, takže sebou jen dobrou náladu, možná něco k snědku a co nejvíce kamarádů! :)

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Jak se připravuje fotovoltaická elektrárna Ralsko

Jak se připravuje fotovoltaická elektrárna Ralsko

Liberecký kraj připravuje ambiciózní projekt výstavby fotovoltaické elektrárny na ploše bývalého vojenského letiště Ralsko. Elektrárna, jejíž výkon by mohl být až 104 MWh ročně, by mohla významně změnit energetickou soběstačnost Libereckého kraje a snížit náklady kraje na energie, které by následně mohl využít pro lepší veřejné služby. V médiích se v minulých dnech objevily informace o zájmu Policie České republiky v souvislosti s přípravou tohoto projektu. Dosud nejsou známy žádné podrobnosti. Zastupitelé Libereckého kraje dnes obdrželi informace o probíhající přípravě FVE Ralsko a pokládáme za správné, aby se s nimi mohli seznámit i občané kraje.

Toulavé kočky: potřebujeme tři kroky k řešení

Toulavé kočky: potřebujeme tři kroky k řešení

Populace toulavých zvířat nejen v Česku, ale i v Evropě roste. Zatímco na opuštěné a toulavé psy je česká legislativa poměrně dobře připravena, stejně jako se řeší jejich nelegální množení v množírnách, kočky zůstávají stranou zájmu. V Evropě se nachází podle odhadů sto milionů volně se potulujících psů a dvojnásobný počet koček. V Česku pak podle některých údajů počet toulavých koček přesahuje třicet tisíc a roste geometrickou řadou. Jde ovšem o odhady, protože nástroje k evidenci koček chybí. Citelně to zasahuje útulky, které jsou plné zvířat, o které se nikdo nechce starat a s ohledem na množení koček nejen v množírnách, ale narozených „na ulici“ jde o předem prohranou bitvu. Útulky mohou praskat ve švech a koček bude stále přibývat.