Krajské volby 2020

Volby do krajského zastupitelstva

Volby do Krajského zastupitelstva proběhly 2. a 3. října 2020. Děkujeme za 9,86 % hlasů a 5 mandátů v krajském zastupitelstvu.

Volby do Krajského zastupitelstva proběhly 2. a 3. října 2020. Naše krajská kandidátka s číslem 19 získala 9,86 % hlasů, na základě tohoto výsledku máme 5 krajských pirátských zastupiteů. Děkujeme všem za pomoc s kampaní a také za všechny Vaše hlasy. V úterý 6. října jsme deklarovali dohodu o novém vedení Libereckého kraje. Piráti se budou podílet na formování jeho budoucnosti v koalici s vítězným SLK a ODS. Koaliční smlouvu ještě musí projednat a schválit členská základna Pirátů Libereckého kraje ve veřejném hlasování. Podrobnosti najdete v tiskové zprávě.

Současně s volbami do krajského zastupitelstva probíhalo první kolovoleb do Senátu v obvodě č.36 - Českolipsko, za Piráty kandidoval Petr Jeník, který se v 1. kole umístil na 3. místě s 10,13 % a do druhého kola nepostoupil. Webovou prezentaci k jeho kandidtuře do senátu naleznete na https://petrjenik.cz.

Piráti vyzývají své sympatizanty, aby ve 2. kole senátních voleb v České Lípě volili 9. a 10. října pana Jiřího Voseckého (STAN+SLK). Podporu odsouhlasil jak sám Petr Jeník, tak i předsednictvo krajského sdružení Pirátů v Libereckém kraji.

Program Kandidáti Pirátské Listy Povolební strategie Koaliční smlouva

Povolební strategie Financování kampaně