Daniela Weissová

daniela.weissova@pirati.cz

Smích je branou a úsměv dveřmi, kterými může do člověka vklouznout mnoho dobrého.

— Christian Morgenstern

Bio

Daniela Weissová (*1.8.1961), narodila se v Jablonci nad Nisou, žije a pracuje v Turnově. Původní profesí pedagožka, později knihovnice, ještě později první mluvčí svobodného Městského úřadu v Turnově, pak ne příliš úspěšné podnikání. Současnost: dramaturg KC Turnov, Zdravotní klaun a aktivní herečka alternativního divadla Čmukaři, členka poradního orgánu MKČR – odborné rady pro loutkářství ARTAMA, lektorka, porotkyně.

Členem Pirátů jsem čtvrtým rokem a snažím se posouvat Piráty v povědomí lidí na Turnovsku a potažmo v celém kraji. Po dvakrát jsem garantovala uspořádání Dětského pirátského dne na Zrcadlové koze, aktivní spolupráce na petici o zamezení vzniku nové obchvatné komunikace přes turnovská Luka, oceněná Medailí starosty města Turnova za přínos demokracii, nyní nominuji osobností na ocenění Medailí starosty města, mítinky u příležitosti voleb, výročí 17.listopadu a pod.

Aktivně pracuji za Piráty ve dvou komisích Rady města Turnova. Moje zásadní témata jsou svoboda, vzdělání, kultura. A to proto, že s jejich realizací jde ruku v ruce i úroveň společnosti, její morálka, hodnoty a lidství.

Ráda bych pomohla Pirátům dosáhnout volebního úspěchu a věřím, že ve sněmovně budeme mít možnost dokázat, že politika se dá dělat jinak.