Ing. Tomáš Martínek

tomas.martinek@pirati.cz

Jsem PRO

• Internet (přístup k informacím) je základní lidské právo, nesmí být omezován ani cenzurován
  • Podpora spolupráce samospráv a státu na IS, otevřená data
  • Stát by měl být levným základním servisním zázemím občana a musí přestat lidem kecat do života
  • Elektronizace veřejné správy, aby vše šlo vyřídit z domova
  • Hlubší integraci v rámci EU, která by měla přinést i zvýšení životní úrovně obyvatel
  • Průhledné hospodaření státu, všechny jeho výdaje musí být snadno veřejně dohledatelné
  • Snížení zdanění práce
  • Legalizaci konopí a jeho zdanění
  • Zavedení možnosti dobrovolného státního spoření na důchod u ČNB s garancí státu a zajištění vložených prostředků proti inflaci

Jsem PROTI

• Dotační podpoře velkých podniků, dotace mají být omezeny pouze na drobné a začínající podnikatele
  • Jsem proti vystoupení z EU
  • Vyvádění zisků do daňových rájů
  • Privatizaci sociálního pojištění. Stát nemá podporovat rizikové spoření u soukromých společností v rámci druhého či třetího píliře

Ti, kdo jsou podřízeni, se bouří, aby se stali rovnými. Ti, kdo jsou rovní, se bouří, aby se stali nadřazenými.

— Aristotelés

Bio

Vystudoval ekonomickou fakultu České zemědělské univerzity v Praze, kde získal titul inženýr.

V současné době působí i nadále na této škole jako doktorand oboru Informační management (Ph.D.) Zabývá se také implementací informačních systémů jako fakultní systémový integrátor na Provozně ekonomické fakultě ČZU v Praze. Prošel několika firmami, kde se věnoval převážně reklamě a marketingu. V současné době je podnikatelem v oboru internetového marketingu, konkrétně vlastní agenturu WebCesky.cz.

Angažuje se v aktivitách souvisejících s transparentností ve veřejné správě a ekonomií, převážně problematikou nezaměstnanosti, e-governmentu, otevřených měst. Podporuje projekty Otevřená města či OpenData. Věnuje se také výchově dětí v rámci ozdravných pobytů a skautingu.