Debata s ministrem zahraničí Janem Lipavským v Novém Boru

Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský navštíví ve čtvrtek 5. října 2023 Českou Lípu a Nový Bor, Součástí programu je i debata pro veřejnost v Novém Boru.

Je diplomacie slonovinová věž odtržená od každodenního života Čechů a Češek? Proč vlastně Česko podporuje Ukrajinu, jaké jsou vztahy s Čínou a jaké máme ve světě renomé? A jsme vůbec v dnešní době v bezpečí?

To je jen zlomek otázek, které vás možná v souvislosti s českou zahraniční politikou můžou napadat. Přijďte diskutovat o tom, jaké jsou konkrétní dopady diplomacie na vaše každodenní životy. Je jich totiž ve skutečnosti opravdu dost, ať už v oblasti bezpečnosti nebo třeba ekonomiky.

Debata s ministrem zahraničí Janem Lipavským začíná ve čtvrtek 5. října od 17:30 hod. v kulturním centru Vedlejší kolej v Novém Boru. Moderuje Mikuláš Ferjenčík.

Odkaz na událost

Zálohování PET lahví naruší systém třídění odpadů a připraví obce o peníze

Zavedení zálohového systému pro PET lahve naruší systém odpadového hospodářství a sníží motivaci obcí zlepšovat systémy třídění a dotřiďování. V současnosti se účinnost třídění zlepšuje a je vyšší než určené průběžné cíle. Osamocené řešení jednoho materiálu nabourá stabilitu systému třídění a připraví obce o peníze, které může použít pro rozvoj odpadového hospodářství.

Investice do škol jsou investicí do vzdělávání

V minulém týdnu jsem se byl podívat na průběh vybraných rekonstrukcí a modernizací škol Libereckého kraje. Průběžně se snažíme zlepšovat stav krajských budov, investovat do jejich rozvoje, řešíme havarijní a neuspokojivé stavy a často s využitím evropských prostředků modernizujeme školy a zázemí pro výuku.

Piráty v Libereckém kraji do voleb povede Zbyněk Miklík

Piráty v Libereckém kraji do nadcházejících krajských voleb v roce 2024 povede Zbyněk Miklík. Mezi jeho priority patří energetická soběstačnost kraje s důrazem na obnovitelné zdroje energie, transparentní veřejné zakázky, uplatňování digitálních nástrojů pro efektivní fungování veřejné správy, hospodárné řízení investic a podpora sociálního podnikání a místních podnikatelů.