Ukliďme Česko s Piráty

4. dubna 2024
Ukliďme Česko s Piráty

Přilož ruku k dílu! Jdeme na to s vyhrnutými rukávy! Přidáváme se k celostátní kampani Ukliďme Česko!

Už před jednáním Krajského fóra Pirátů Libereckého kraje v Jilemnici 6. dubna 2024 od 10:00 do 12:00 hodin nejprve vyrazíme uklidit do jilemnického lomu. Jde prý o lukrativní lokalitu, která přímo vybízí k procházkám, a po zimě je lukrativní i z hlediska nalezišť odpadu. Nebudeme tam hledat poklad, ale věříme, že vytěžíme dost plastů, plechovek, lahví bez zálohy a snad najdeme i něco většího.

Pokud se Vám sobota 6. dubna 2024 nehodí, můžete se připojit hned další týden - v sobotu 13. dubna na dalších místech. Uklízet budeme v České Lípě, Liberci, Turnově a v Železném Brodě. Odkazy na události na Facebooku najdeš níže.

PINKÁRA tour

PINKára tour Libereckým krajem v tomhle vymazleným autě prosviští v úterý 14. května. Začínáme v Jilemnici, jedeme přes Železný Brod a Jablonec nad Nisou, abychom skončili v Turnově. To, proč je to Pinkára, zjistíš, když přijdeš na trasu.

Liberecký kraj připravuje ambiciózní projekt výstavby fotovoltaické elektrárny na ploše bývalého vojenského letiště Ralsko. Elektrárna, jejíž instalovaný výkon by mohl být až 104 MWp a vyrobí ročně zhruba až 104 000 MWh, by mohla významně změnit energetickou soběstačnost Libereckého kraje a snížit náklady kraje na energie, které by následně mohl využít pro lepší veřejné služby. V médiích se v minulých dnech objevily informace o zájmu Policie České republiky v souvislosti s přípravou tohoto projektu. Dosud nejsou známy žádné podrobnosti. Zastupitelé Libereckého kraje dnes obdrželi informace o probíhající přípravě FVE Ralsko a pokládáme za správné, aby se s nimi mohli seznámit i občané kraje.