Voxpot v Pixelu & Premiéra nových reportáží

Voxpot je nezávislý projekt mladých českých reportérů, kameramanek, skladatelů, střihaček a grafiků, kteří tvoří reportáže o politice, společnosti a kultuře v současném světě.

Svět za hranicemi ovlivňuje lidi žijící v České republice bez ohledu na to, jestli to chtějí nebo nechtějí. Ať jde o migraci, klimatickou změnu, sílící nacionalizmus, organizovaný zločin nebo důsledky ozbrojených konfliktů, v provázaném světě se události nezastavují na hranicích států.

V prosinci Voxpot oslaví jeden rok své existence a představí dvě zbrusu nové reportáže. Na své cestě po republice se zastaví také v Jablonci nad Nisou. Přijďte se ve čtvrtek 5. 12. dozvědět více o dění kolem nás.

Akce se ukuteční v Pirátské centrum Pixel, které najdete na adrese Generála Mrázka 413/4, začínáme v 18 hodin.

Zálohování PET lahví naruší systém třídění odpadů a připraví obce o peníze

Zavedení zálohového systému pro PET lahve naruší systém odpadového hospodářství a sníží motivaci obcí zlepšovat systémy třídění a dotřiďování. V současnosti se účinnost třídění zlepšuje a je vyšší než určené průběžné cíle. Osamocené řešení jednoho materiálu nabourá stabilitu systému třídění a připraví obce o peníze, které může použít pro rozvoj odpadového hospodářství.

Investice do škol jsou investicí do vzdělávání

V minulém týdnu jsem se byl podívat na průběh vybraných rekonstrukcí a modernizací škol Libereckého kraje. Průběžně se snažíme zlepšovat stav krajských budov, investovat do jejich rozvoje, řešíme havarijní a neuspokojivé stavy a často s využitím evropských prostředků modernizujeme školy a zázemí pro výuku.