Piráti Libereckého kraje se účastní akce Ukliďme Česko 2017

V rámci akce Ukliďme svět – Ukliďme Česko 2017 se Česká pirátská strana hrdě hlásí ke koordinovanému útoku na černé skládky všeho druhu a její členové a příznivci se k této akci připojují organizací tohoto a desítek dalších úklidů po celé České republice. Přijďte pomoct i Vy!

Stejně jako v minulých letech se i letos Česká Pirátská strana zapojí 8. dubna do akce Ukliďme svět, ukliďme Česko, tentokrát však v mnohem větším rozsahu než kdy dříve. Úklidu se zúčastní Piráti všech ve všech krajích napříč republikou. Jenom v Libereckém kraji proběhne úklid pod vedením Pirátů hned na třech místech.

V Liberci v Kateřinkách, v Jablonci nad Nisou se bude uklízet na Dobré Vodě, a v Turnově v okolí řeky Jizery.

Piráti se přirozeně zajímají o zkvalitňování veřejného prostoru, ochranu přírody i aktivního zapojení jednotlivců do rozhodování o podobě místa, kde žijí. Nejen proto se chtějí této akce zúčastnit.

"O účasti na této akci jsme vůbec neváhali. Po zkušenosti z úklidu Srnčího Dolu v roce 2015, kde 4 lidi během jednoho odpoledne naplnili odpadky víc něž 15 pytlů a sesbírali přes 30 pohozených pneumatik jsme věděli, že akce podobného rázu mají skutečný dopad." říká předseda Pirátů Libereckého kraje Ondřej Kolek.

Pokud se někdo z Vás rozhodne této iniciativě v Libereckém kraji pomoci, neváhejte a kontaktujte krajskou koordinátorku Pirátské strany Zuzanu Jíchovou na tel. +420 770 113 645, nebo se zapojte prostřednictvím stránek hlavního organizátora a na FB Libereckých pirátů, kde je rozcestník na všechny úklidy v kraji

Pytle a rukavice dostanete na místě, takže sebou jen dobrou náladu, možná něco k snědku a co nejvíce kamarádů! :)

PINKÁRA tour

PINKára tour Libereckým krajem v tomhle vymazleným autě prosviští v úterý 14. května. Začínáme v Jilemnici, jedeme přes Železný Brod a Jablonec nad Nisou, abychom skončili v Turnově. To, proč je to Pinkára, zjistíš, když přijdeš na trasu.

Liberecký kraj připravuje ambiciózní projekt výstavby fotovoltaické elektrárny na ploše bývalého vojenského letiště Ralsko. Elektrárna, jejíž instalovaný výkon by mohl být až 104 MWp a vyrobí ročně zhruba až 104 000 MWh, by mohla významně změnit energetickou soběstačnost Libereckého kraje a snížit náklady kraje na energie, které by následně mohl využít pro lepší veřejné služby. V médiích se v minulých dnech objevily informace o zájmu Policie České republiky v souvislosti s přípravou tohoto projektu. Dosud nejsou známy žádné podrobnosti. Zastupitelé Libereckého kraje dnes obdrželi informace o probíhající přípravě FVE Ralsko a pokládáme za správné, aby se s nimi mohli seznámit i občané kraje.