Piráti míří opět do České Lípy

Zasedání krajského fóra Pirátů Libereckého kraje proběhne v sobotu 30. listopadu v České Lípě. Akce je otevřena příznivcům i veřejnosti a přihlásit k účasti se můžete pomocí registračního formuláře do středy 27. listopadu 2019.

Místo zimního Zasedání krajského fóra nebylo vybráno náhodně. Je to právě volební obvod č. 36 - Česká Lípa, kde příští rok na podzim postaví Piráti v Libereckém kraji svého kandidáta do Senátu. Petr Jeník prošel grilováním i hlasováním v rámci členské základny a v sobotu na zasedání KF představí své vize působení na pozici senátora a koncept předvolební kampaně.

“Kromě legislativní činnosti, při které budu hájit pirátské zásady, bych jako senátor rád zřídil skutečně funkční regionální kancelář přímo v České Lípě. Blízko lidem a otevřenou opravdu všem. Stanu se jakýmsi ombudsmanem, chcete-li prostředníkem či mediátorem mezi občany, místními úřady a politiky” říká Petr Jeník s tím, že více se chystá přednést právě na krajském fóru v České Lípě, stejně jako o předvolební kampani.

Nově bude na zasedání krajského fóra zařazen blok, ve kterém se vystřídají v kratkých vstupech Piráti jak působící aktuálně v komunální politice, tak v Poslanecké sněmovně a Europarlamentu. Obvlášť přítomnost pirátského poslance a europoslance je na krajské schůzi tohoto typu velmi vítaná, protože jsou to právě oni, kteří propojují malý svět běžného občana s tím velkým na úrovni republiky nebo celé evropské unie. Tomáš Martínek seznámí členy i veřejnost s tématy, kterými se zabývá na půdě poslanecké sněmovny, a Mikuláš Peksa přiblíží všem přítomným prostředí své frakce evropského parlamentu a práci v ní.

S přibývajím počtem členů v kraji narůstá také potřeba vnitrostranického vzdělávání. Není novinkou, že Piráti si mezi sebou předávají informace na různých komunikačních platformách a aby byl každý Pirát v obraze, bývá součástí krajských schůzí také školení v pirátských systémech.

“Krajská zasedání pořádáme uz čtyřikrát za rok. V souvislosti s tím, jak setrvale rosteme, je neustále co plánovat a připravovat. Dnes máme zvoleného lídra pro krajské volby 2020 a vybíráme čelo pro kandidátní listinu, vybrali jsme kandidáta do Senátu pro stejný rok, zakládáme nové mistní sdružení, které přinese posílení našich aktivit na Českolipsku. V neposlední řadě chystáme rozpočet a zlepšení interního fungování krajského sdružení. A mezitim prohlubujeme své znalosti stranických elektronických systémů, které nám pomáhají zvyšovat výkonnost. Máme ke konci roku skutečne napilno.” Ondřej Kolek, předseda Pirátů v Libereckém kraji

Termín konání:

Sobota 30. listopadu 2019 od 9:00 do 17:00

Místo konání:

Villa Hrdlička, Česká Lípa (mapa)

Program zasedání:

Začátek Konec Bod programu (Garant)
8:30 9:00 Registrace
9:00 9:15 Představení hostů a uchazečů o členství
9:15 9:30 Zprávy z RV (Daniela Weissová)
9:30 10:00 Na čem dělají pirátští zastupitelé
10:00 10:30 Na čem dělá poslanec za Liberecký kraj (Tomáš Martínek)