Kateřina Jínová

sklář, výtvarník

Od narození žije v Semilech a v současné době zde i pracuje. Jejím velkým zájmem je osvěta a podpora kulturních tradic i kultury jako takové. Od roku 2009 se velmi aktivně podílí na kulturním dění v Semilech nejen jako člen Kulturního spolku Semily Femily (KSSF z.s.). Zaměřuje se zejména na řemeslné tradice Krkonoš a Podkrkonoší v celém česko-polském pohraničí. Klade důraz na potřebu mimoškolního vzdělávání a volnočasových aktivit, s címž souvisí taktéž podpora dobrovolnických spolků a to nejen v oblasti kultury.

Vystudovala VOŠMO a OA v Jablonci nad Nisou (zaměření cestovní ruch), SUPŠ sklářskou v Železném Brodě (zaměření výtvarné zpracování skla) a TU v Liberci (bakalářské studium návrhářství skla a šperku).

Od roku 2010 je ve sklářské výrobě jako brusička. V současné době vede ateliér broušeného skla – Ateliér Vrátnice v Semilech. Broušení skla i sklo jako takové je tedy její prací i koníčkem. A to hlavně díky podpoře, která se jí dostává ve vlastním rodinném zázemí.

• Vůbec se mi nelíbí, jak omezování svobodného podnikání ze strany státu může ohrozit udržování našich kulturních tradic. Mám obavu, že spousta drobných výrobců, držitelů tradic i spolků svou činnost ukončí, protože kontrola a šikana státu je nenechají klidně žít. A proto jsem se přidala k Pirátům.

Pirátská strana

Lidé

Hana Černošová
Hana Černošová Krajská koordinátorka