Zbyněk Míklík
30. srpna 2024

Zbyněk Miklík: férový a Energeticky soběstačný kraj

Každou chvíli to na vás vypadne. Cinknuté veřejné zakázky, korupce při stavbách, předražené nákupy, divné obchody. Jednou je to v Olomouci, pak v Ústí nad Labem a příběhy z Liberce se uživí dokonce celá redakce protikorupčního webu. Zkuste chvilku googlit a najdete celou plejádu pochybností o tom, proč dát svůj hlas někomu, kdo si z veřejné funkce udělá pašalík, z kterého rozhoduje pro kamarády, nikoli pro lidi. Když mezi nimi zkusíte najít Piráta, budete hledat marně. Je to jednoduché – Piráti jsou jedinou stranou bez korupce.

Máme strategii pro nákup elektřiny a plynu
6. června 2023

Liberecký kraj má připravenu strategii zajištění energií na následující roky

Liberecký kraj čelí stejným problémům při zajišťování energií jako občané a firmy. Ovšem s trochu většími vráskami na čele, když pořizuje elektřinu a plyn pro desítky organizací a stovky odběrných míst, a přitom plánované ceny energií zasahují významně do sestavení rozpočtu na další rok. Několik posledních týdnů tak tým okolo Zbyňka Miklíka, náměstka hejtmana Libereckého kraje (za Piráty), strávil diskusí o nastavení správné strategie pro následující roky.