Level up Piráti severu se upgradují
10. prosince 2020

Level Up! Piráti Severu se upgradují

Piráti v Libereckém kraji neustále rostou. S tím jsou spojené výzvy, rezervy a rizika. O rozvoji krajského sdružení Pirátů v Libereckém kraji (KS LBK) hovoří Ondřej Kolek, který po dlouhých letech ukončil působení v roli krajského předsedy.

Piráti si zvolili do předsednictva ostřílené bukanýry u novou krev
30. listopadu 2020

Piráti Libereckého kraje si do předsednictva zvolili ostřílené bukanýry i novou krev

Piráti z Libereckého kraje si v online hlasování sobotu 28. listopadu zvolili nové vedení pro následující 2 roky. Krajské sdružení nově povede dlouholetý Pirát Marek Förster z Desné. Prvním místopředsedou se stal vedoucí krajského mediálního odboru Jan Hruška. Druhým místopředsedou je Pavel Váňa z Liberce. Po kratší pauze se do vedení vrací zkušený matador Petr Vyhnal. Poprvé v historii bude mít svého zástupce v předsednictvu Českolipsko, a to zastupitele Petra Jeníka.

Piráti Libereckého kraje se dohodli na vládnoucí koalici s SLK a ODS
6. října 2020

Piráti Libereckého kraje se dohodli na vládnoucí koalici se SLK a ODS

Již po dvou kolech jednání došlo k dohodě o novém vedení Libereckého kraje. Piráti se budou podílet na formování jeho budoucnosti v koalici s vítězným SLK a ODS. Rada kraje bude složena v poměru 5+2+2.

Piráti budou do krajských voleb kandidovat samostatně
1. listopadu 2019

Piráti v Libereckém kraji rozhodli o tom, že do krajských voleb v roce 2020 budou kandidovat opět samostatně

Česká pirátská strana byla oslovena Stranou zelených a KDU-ČSL, aby se přidala k projektu předvolební koalice a postupovala v krajských volbách společně s těmito stranami. Koaliční projekt představili pánové Josef Šedlbauer (Zelení) a Štěpán Matek (KDU-ČSL) na zasedání Krajského fóra Pirátů v Jablonci nad Nisou dne 28. září. Ihned začala diskuze, zda na nabídku přistoupit. Rozprava pokračovala transparentně na pirátském internetovém fóru a byla zakončena hlasováním 24. října 2019. Výsledek hlasování přesvědčivou většinou (79 %) schválil samostatný postup.

Nově zvolené vedení jabloneckých Pirátů je příslibem probuzení zdejší politiky
21. května 2018

Nově zvolené vedení jabloneckých Pirátů je příslibem probuzení zdejší politiky

Ve čtvrtek 17. května Piráti v Jablonci nad Nisou založili nové místní sdružení a zvolili si své první předsednictvo. Jeho hlavním úkolem bude nabídnout Jablonečanům ve volbách alternativu k současným politickým poměrům ve městě.

Piráti v Jablonci spustili pilotní projekt volnočasových aktivit pro děti a mládež
30. dubna 2018

Od začátku dubna se pravidelně každý pátek odpoledne schází v jablonecké sokolovně parta dětí, které by jinak běhaly někde po ulicích, ve kterých v podstatě vyrostly. Teď mají možnost prostřednictvím tréninku sebeobrany rozvíjet svou osobnost - po stránce fyzické, sociální i psychické. Umožnil jim to projekt, který finančně podpořila Pirátská strana v rámci svého participativního rozpočtu.

Ukliďme Česko 2018
8. dubna 2018

Piráti uklízeli Liberecký kraj

V rámci celostátní události „Ukliďme Česko“ pomáhali členové a příznivci České pirátské strany se sběrem odpadků napříč Libereckým krajem. Pirátský úklid se konal dokonce v pěti městech – v Jablonci nad Nisou, Liberci, Semilech, Turnově a v Železném Brodě.